Infobric Group har förvärvat Intershare

IT-företag med huvudkontor i Kristiansand blir en del av Infobric Group, Nordens ledande digitaliseringspartner inom bygg- och anläggningsbranschen.

Under loppet av två decennier har Intershare utvecklat och levererat erkända och efterfrågade IT-system för uthyrningsbranschen och är, tillsammans med Onlet och Wincar, marknadsledare inom sitt affärssegment. I en tid av ökande fokus på digitalisering och optimering av arbetsprocesser har ägarna till Intershare sett behovet av konsolidering och nyttan av att bli en del av en större och starkare enhet. Nu, efter att ha köpts upp av Infobric, tar företaget en ledande roll inom ett nyskapat affärsområde för digitalisering av uthyrningsbranschen i Norden och vidare i en internationaliseringsprocess.

Det nya affärsområdet kommer att möjliggöra ett uthyrningssystem fullt integrerat med kundens maskiner och utrustning. Infobrics system är tydliga och användarvänliga och drivs via appen Ease, en app som redan används av över 300 000 personer inom byggbranschen. Detta skapar spännande möjligheter i framtiden kopplat till Infobrics unika erbjudande på byggarbetsplatser i Norden och Storbritannien.

”Denna investering är en viktig milstolpe för Infobric Group, som har en lång historia av att arbeta med uthyrningsbranschen. Med förvärvet av Intershare, Hyrma och Winhyra utökas detta samarbete ytterligare. I kombination med våra befintliga erbjudanden skapar vi nu Europas bästa affärssystem för maskinuthyrningsföretag inom byggbranschen.”
Dan Friberg, President og CEO Infobric Group

”Alla anställda och tidigare ägare är kvar i företaget och vi har höga förväntningar på de möjligheter som ligger framför oss. Vi kommer att fortsätta skapa effektiva integrationer till olika 3:e parts lösningar och vi kommer att arbeta tillsammans med våra nya kollegor i Infobric för att våra kunder ska bli de mest effektiva digitala aktörerna inom uthyrnings- och bygg- & byggbranschen”.
Jan Erik Norli, CEO Intershare

Du kan hitta mer information om Infobric Group på infobric.com. Du kan hitta mer information om Intershare på intershare.no.
Ytterligare frågor kan ställas till CEO Jan Erik Norli (+47 908 67690) / jan.erik.norli@intershare.no

Om Inforbric Group                                                                                                                  
Infobric Group är en nordisk digitaliseringspartner för hållbart samhällsbyggande. Koncernen levererar en verktygslåda med nyckelfärdiga tjänster som är redo att integreras i våra kunders digitala ekosystem. Infobrics uppdrag är att skapa socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser, där de tjänster vi tillhandahåller gör arbetet säkrare och enklare för hundratusentals människor varje dag. Infobric ägs av Summa Equity som investerar i lösningar på globala utmaningar inom hållbarhet.

Besöksadress 
Kjøita 25, 3. etg.
4630 Kristiansand


Kontaktinformation
Telefon: (+47) 380 90 000
E-post: info@infobric.no

Postadress
Kjøita 25,
N-4630 Kristiansand,
Norway

Företagsregister
NO 983 446 590 MVA